Bigos Wegetariański bezglutenowy marki Primavika fantastycznie sprawdzi się jako samodzielne danie, ale świetnie smakuje też z chrupiącym pieczywem. Wegetariańska kapusta to również pyszny dodatek do pieczonych ziemniaczków, zwłaszcza do tych okraszonych podsmażonym wędzonym tofu. Bigos to danie, które wielu osobom kojarzy się z dzieciństwem, rodzinną sielanką i świątecznymi spotkaniami. Aromatyczny Bigos Wegetariański Primavika doskonale sprawdzi się w roli szybkiego rozgrzewającego obiadu lub sycącego podwieczorku. Jego bazę stanowią kapusta biała oraz kapusta kiszona, które znane są przede wszystkim z wysokiej zawartości witaminy C. Z kolei za niepowtarzalny smak tego warzywnego duetu odpowiada kompozycja dodatków takich jak m.in. pieczarki, cebula, kurkuma, skoncentrowane pomidory czy suszona marchew. W słoiczku nie mogło zanąć również borowików i podgrzybków, nadających całości nieco ”leśnego” charakteru.
kapusta biała 36%, kapusta kiszona 24%, woda, cebula, pieczarka świeża 9%, koncentrat pomidorowy, teksturowane białko sojowe, olej rzepakowy, bulion wegetariański [sól, suszone warzywa (pasternak, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, seler liść, pietruszka nać), olej rzepakowy, kurkuma, lubczyk liść], sól morska, śliwka suszona 0,40% (śliwka, mąka ryżowa), grzyby suszone 0,36% (borowik suszony, podgrzybek suszony), przyprawy (zawierają gorczycę).