Linia ciastek „MALU FOOD” przeznaczona jest dla osób, które nie tolerują glutenu i nie chcą rezygnować z przyjemności słodkiego w ciągu dnia;-) Nasze ciastka wytwarzamy wyłącznie na oleju kokosowym eliminując olej palmowy oraz tłuszcze uwodornione. Olej kokosowy sprowadzamy od certyfikowanych dostawców w celu zachowania jak najwyższej jakości. Do ciastek w celu nadania im słodkiego smaku dodajemy maltitol, który jest pozyskiwany z surowców naturalnych i ma niski indeks glikemiczny.
Produkt odpowiedni dla osób na diecie bezcukrowej, bezglutenowej oraz wegańskiej, bez laktozy, bez środków spulchniających. Bez dodatku cukru, mleka, jajek.
Tłuszcz roślinny nie zawierający izomerów trans, mąka kukurydziana, skrobia kukurydziana, substancja słodząca: maltitol, czekolada (substancja słodząca: maltitol, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna z soi, skrobia ziemniaczana.