Pobierz w pełnej wielkości
CENY
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy
10180
Masa netto (kg)
0,050
OPIS
Liście estragonu dodaje się do kwaszenia kapusty czy ogórków. Dodanie świeżej gałązki rośliny podkreśla szczególnie smak octu. Można ją również dodawać do musztardy, majonezu, sosów śmietanowych oraz francuskich dressingów. Estragon ułatwia trawienie, dlatego można nim wzbogacać ciężkostrawne potrawy. Ziele dopełnia smak wszelkich dań rybnych, kurczaka, wieprzowiny, jagnięciny, grzybów, ziemniaków, świetnie komponuje się z pomidorami, cukinią, ogórkami czy szparagami. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby był dodatkiem do omletów, jajek w koszulkach czy owoców morza. Dodać go można także do popularnej sałatki jarzynowej.
Estragon posiada liczne właściwości lecznicze. Między innymi uzupełnia niedobór witaminy A, która w naszym organizmie odpowiedzialna jest za proces widzenia oraz pozytywnie działa na układ immunologiczny, co powoduje, że wzmacnia się nasza odporność. Estragon zwalcza również brak apetytu, ma działanie antybakteryjne i przeciwzapalne. Co ważne, wpływa też na obniżenie cholesterolu, a dodatkowo zawiera kwasy organiczne oraz takie minerały, jak magnez, potas, żelazo czy cynk. Warto wiedzieć, że dawniej stosowano go jako lek na epilepsję, migrenę, a także cukrzycę. Do potraw powinny dodawać estragon osoby, które cierpią na nadciśnienie tętnicze.
SKŁADNIKI
iście estragonu dodaje się do kwaszenia kapusty czy ogórków. Dodanie świeżej gałązki rośliny podkreśla szczególnie smak octu. Można ją również dodawać do musztardy, majonezu, sosów śmietanowych oraz francuskich dressingów. Estragon ułatwia trawienie, dlatego można nim wzbogacać ciężkostrawne potrawy. Ziele dopełnia smak wszelkich dań rybnych, kurczaka, wieprzowiny, jagnięciny, grzybów, ziemniaków, świetnie komponuje się z pomidorami, cukinią, ogórkami czy szparagami. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby był dodatkiem do omletów, jajek w koszulkach czy owoców morza. Dodać go można także do popularnej sałatki jarzynowej.
Estragon posiada liczne właściwości lecznicze. Między innymi uzupełnia niedobór witaminy A, która w naszym organizmie odpowiedzialna jest za proces widzenia oraz pozytywnie działa na układ immunologiczny, co powoduje, że wzmacnia się nasza odporność. Estragon zwalcza również brak apetytu, ma działanie antybakteryjne i przeciwzapalne. Co ważne, wpływa też na obniżenie cholesterolu, a dodatkowo zawiera kwasy organiczne oraz takie minerały, jak magnez, potas, żelazo czy cynk. Warto wiedzieć, że dawniej stosowano go jako lek na epilepsję, migrenę, a także cukrzycę. Do potraw powinny dodawać estragon osoby, które cierpią na nadciśnienie tętnicze.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
PRODUKTY PODOBNE
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
DZIEŃ DOSTAWY: Wtorek
DZIEŃ ZŁOŻENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie składane do Czwartku, do godz 9:30
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.
;
© SolEx B2B