Jabłka odmiany Gala są średniej wielkości, o kulisto-stożkowatym kształcie, z gładką, błyszczącą skórką pokrytą intensywnym, pomarańczowo-czerwonym rumieńcem. Miąższ jest soczysty, słodki, aromatyczny, kruchy i często o kremowej lub żółtawej barwie. Owoce są przeznaczone do bezpośredniego spożycia, a także świetnie nadają się do ciast, musów i suszenia.
Charakterystyka owocu:
Wygląd:
Owoce Gala mają średnią wielkość i kulisto-stożkowaty kształt, z widocznymi żebrami przy kielichu. Skórka jest gładka, błyszcząca, z jasnym tłem (żółto-zielonym), na którym widnieje rozmyty, czerwony lub pomarańczowy rumieniec.
Miąższ:
Jest jasny, kremowy lub żółtawy, bardzo soczysty, słodki i chrupki, o delikatnej strukturze.
Smak i aromat:
Charakteryzuje się słodkim, aromatycznym smakiem, który wielu odbiorców ceni ze względu na brak kwaskowatości.
Przechowywanie:
Jabłka Gala dobrze znoszą przechowywanie i mogą pozostać smaczne i jędrne do końca zimy w odpowiednich warunkach.
Bezpośrednie spożycie:
Ze względu na swój słodki smak i soczystość są idealne do jedzenia na surowo.
Przetwory:
Doskonale nadają się do przygotowywania ciast, pieczenia, musów, a także do suszenia.
OPAKOWANIE ZBIORCZE: 13 KG
abłka odmiany Gala są średniej wielkości, o kulisto-stożkowatym kształcie, z gładką, błyszczącą skórką pokrytą intensywnym, pomarańczowo-czerwonym rumieńcem. Miąższ jest soczysty, słodki, aromatyczny, kruchy i często o kremowej lub żółtawej barwie. Owoce są przeznaczone do bezpośredniego spożycia, a także świetnie nadają się do ciast, musów i suszenia.
Charakterystyka owocu:
Wygląd:
Owoce Gala mają średnią wielkość i kulisto-stożkowaty kształt, z widocznymi żebrami przy kielichu. Skórka jest gładka, błyszcząca, z jasnym tłem (żółto-zielonym), na którym widnieje rozmyty, czerwony lub pomarańczowy rumieniec.
Miąższ:
Jest jasny, kremowy lub żółtawy, bardzo soczysty, słodki i chrupki, o delikatnej strukturze.
Smak i aromat:
Charakteryzuje się słodkim, aromatycznym smakiem, który wielu odbiorców ceni ze względu na brak kwaskowatości.
Przechowywanie:
Jabłka Gala dobrze znoszą przechowywanie i mogą pozostać smaczne i jędrne do końca zimy w odpowiednich warunkach.
Bezpośrednie spożycie:
Ze względu na swój słodki smak i soczystość są idealne do jedzenia na surowo.
Przetwory:
Doskonale nadają się do przygotowywania ciast, pieczenia, musów, a także do suszenia.
OPAKOWANIE ZBIORCZE: 13 KG