Klimeko jest firmą produkującą wysokiej jakości produkty nabiałowe w oparciu o tradycyjne receptury i naturalne metody wytwarzania - rękodzieło. Cenimy naturalność smaku, powrót do tradycji i prostoty wytwarzania. Dbamy o wysoka jakość produktów poprzez higienę produkcyjną, a opakowanie próżniowe jest bezpiecznym i naturalnym sposobem zwiększenia trwałości produktu.W trakcie produkcji nie dodajemy do naszych produktów żadnych sztucznych dodatków lub produktów wielokrotnie przetworzonych powszechnie stosowanych w branży mleczarskiej takich jak: mleko w proszku, żelatyna, skrobia, pektyny, aromaty. W przypadku produktów płynnych nie stosujemy homogenizacji. Niektóre z naszych produktów zawierają bakterie L.casei oraz Bifdobacterium lactis. Większość produkcji odbywa się bez udziału maszyn - produkcja ręczna.
mleko ekologiczne, smietanka ekologiczna ( gdy tłuszcz mleka będzie wynosił mniej niż 4 %), ( gospodarwstwo Juchowo Farm mleko nr cert 0023 19, mleko sienne nr cert 05-BC18-2017), szczepy bakterii mleczarskich , jogurtowych, Bifidobacterium lactis ( BB-12 )