Miód akacjowy BIO z mazurskiej pasieki ekologicznej w 100 % pochodzi z własnej mazurskiej pasieki ekologicznej zlokalizowanej wśród mazurskich łąk i lasów co gwarantuje bogactwo nieskażonej przyrody. Położenie pasieki zapewnia brak dużych aglomeracji oraz przemysłu.
Pozyskiwany jest w tradycyjny sposób sięgający 1957 roku co zapewnia zachowanie wszystkich walorów smakowych i zdrowotnych.
Kusi zapachem kwiatów robinii akacjowej. W smaku łagodny, bardzo słodki. Ze względu na wysoką zawartość fruktozy krystalizuje się bardzo wolno, przechowywany w temp. ok. 20 stopni C pozostaje w postaci płynnej przez kilka miesięcy.
Wspomaga leczenie cukrzycy, zaburzeń trawienia, oraz schorzeń żołądka i jelit. Osoby, które narażone są na nadmierny wysiłek psychiczny, czy fizyczny powinny spożywać ten miód. Składa się on przeważnie z cukrów prostych i dlatego bardzo szybko dostarcza energii naszemu organizmowi. Cukry proste są w pierwszej kolejności wchłaniane do krwi i w ten sposób doskonale odżywiają nasze mięśnie czy inne komórki ciała. Miód ten sprawi, że na pewno poczujemy się odprężeni i zrelaksowani. Okłady z naturalnego miodu bardzo dobrze wpływają na gojenie się i likwidowanie zakażeń.
Jest bardzo łagodny i chętnie wybierają go dzieci.