Miód nektarowo-spadziowy leśny BIO z mazurskiej pasieki ekologicznej to prawdziwa esencja darów mazurskiej przyrody. Pozyskany z szałwii lekarskiej, maliny, dziurawca, delikatności dodaje naktar z drzew lipy, aromat to uczestnictwo polnego rumianku i leśnych ziół. Smak natomiast zawdzięcza nektarowi z chabra. Cechuje go duży udział spadzi liściastej z drzew lipy i dębu.
Lokalizacja pasieki w wśród łąk i lasów pozwala na korzystanie pszczołom z pożytków specyficznego ekosystemu leśno-łąkowego. Roślinność leśna dostarcza pszczołom zasoby nektaru i spadzi, a łąkowa nektar z roślin miododajnych łąk śródleśnych tego subregionu.
Korzystnie wpływa na choroby dróg oddechowych, przeziębienia, poprawia odporność organizmu i reguluje przemianę materii. Wszystkie te czynniki pozwalają stawiać go wysoko wśród miodowej elity.
Miód w 100 % pochodzi z własnej pasieki ekologicznej, co gwarantuje bogactwo nieskażonej przyrody i lasów. Położenie pasieki zapewnia brak dużych aglomeracji oraz przemysłu.
Pozyskiwany jest w tradycyjny sposób sięgający 1957 roku. Zapewnia to zachowanie wszystkich walorów smakowych i zdrowotnych.