Oliwki Kalamata to odmiana oliwek pochodząca z Grecji, charakteryzująca się ciemno-purpurową barwą i charakterystycznym, intensywnym smakiem. Są one często uważane za jedne z najsmaczniejszych i najbardziej cenionych oliwek na świecie. Oliwki Kalamata są wyjątkowe zarówno jako przekąska, jak i składnik różnych potraw, szczególnie kuchni śródziemnomorskiej. Oliwki kalamata są bogate w zdrowe tłuszcze, przede wszystkim kwas oleinowy, który jest korzystny dla serca. Zawierają również antyoksydanty, witaminy i minerały, które wspierają ogólną kondycję organizmu. Oliwki kalamata BIO IORGOS mogą być używane jako przekąska, dodatek do sałatek, dania główne czy pizze. Produkt ten jest odpowiedni dla osób poszukujących ekologicznych i smacznych produktów spożywczych, które wpisują się w zdrowy styl życia.
ekologiczne oliwki kalamata drylowane 50%, woda, sól, ekologiczny ocet winny