Pasta orzechowa pozbawiona zbędnych dodatków – to świetne uzupełnienie diety sportowca. Pomaga zaspokoić wysokie zapotrzebowanie na energię, białko oraz zdrowe tłuszcze. Co dalej? Białko i witamina E pomagają walczyć ze stresem oksydacyjnym powstającym podczas wysiłku, który osłabia odporność i możliwości regeneracyjne organizmu. Magnez, żelazo i kwas foliowy chronią przed skurczami i anemią. Poza tym węglowodany obecne w orzechach charakteryzują się niskim indeksem glikemicznym. Dzięki temu podczas dłuższego biegu nie grozi nam gwałtowny spadek glukozy we krwi (uchroni nas to przed spadkiem wydolności). Orzechy to wartościowa przekąska, dzięki której możemy zwiększyć naszą wydolność i pokusić się o nową życiówkę! Uwaga, waga startowa! Wytrzymałościowcy dużą wagę przywiązują do masy i składu ciała. Wbrew pozorom – orzechy nie tuczą, a nawet przyspieszają redukcję niechcianego tłuszczu podskórnego.