Koperek kojarzy się głównie z herbatkami dla dzieci i dodatkiem do ziemniaków. Nie możemy zapominać, że wpływa on na lepsze wydzielanie soków żołądkowych, działa moczopędnie – ważne przy oczyszczaniu nerek, poprawia trawienie i przyswajanie pokarmów poprzez hamowanie rozwoju szkodliwych drobnoustrojów w jelitach. Poprawia stan naszej bariery jelitowej, która jest odpowiedzialna za zdrowie całego organizmu, a nawet nastrój dzięki połączeniu z mózgiem przez oś jelitowo-mózgową. Koperek zawiera dużo witaminy C oraz beta-karotenu. W połączeniu z ciecierzycą i warzywami tworzy propozycję o zbilansowanym składzie. Słowo dill, które w języku angielskim oznacza koper, pochodzi od nordyckiego Dilla czyli uśpić. Nie bez powodu herbatka z kopru jest zalecana na bezsenność
woda, cieciorka 35%, marchew, seler, pietruszka, cebula, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, błonnik pszenny (bez glutenu), sól, por, koperek suszony 1%, sos sojowy (woda, soja, sól), hydrolizat białka roślinnego, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), substancja zagęszczająca: guma guar, przyprawy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy=witamina C, przyprawy ziołowe (zawierają seler), aromat z ekstraktu drożdżowego.