Nasz naturalny Olej rzepakowy tłoczony na zimno dzięki zastosowaniu opatentowanej technologii tłoczenia, wyłącznie ze specjalnie wyselekcjonowanych i kontrolowanych ziaren rzepaku, a także co najważniejsze bez zastosowania jakichkolwiek środków chemicznych zapewnia najwyższą jakość uzyskiwanego oleju rzepakowego, zachowuje swój złocisty kolor i charakterystyczny smak. Do wyprodukowania 1 litra oleju rzepakowego wykorzystujemy aż 3 kg nasion rzepaku. Butelka z ciemnego szkła: Oleje roślinne są bardzo wrażliwe na światło, które niszczy ich właściwości i pozbawia najcenniejszych wartości odżywczych. Ciemne szkło zapewnia również przedłużenie trwałości oleju. Do bezpośredniego spożycia , do sałatek, różnych dań. Podczas przechowywania oleju tłoczonego na zimno, może pojawiać się w nim naturalny osad, który jest dowodem na to, że olej był tłoczony mechanicznie i jest w 100% naturalny. Poszczególne partie oleju rzepakowego tłoczonego na zimno naturalnie mogą różnić się intensywnością smaku, koloru oraz aromatu.