Ekologiczna czekolada kokosowa — zachwyca jakością i smakiem
Bezglutenowa czekolada kokosowa eko to rozpływająca się w ustach czekolada wzbogacona o odżywczy proszek kokosowy. To wyjątkowo smaczne połączenie, będące również zdrowszą alternatywą dla czekolad tradycyjnych.
Biały cukier w ekologicznej czekoladzie kokosowej zastąpiono nierafinowanym cukrem trzcinowym, zawierającym cenne składniki mineralne, między innymi żelazo, wapń, czy potas. Cukier trzcinowy jest lepszy dla zdrowia i mniej kaloryczny, co z pewnością spodoba się osobom na diecie.
Wegańska czekolada kokosowa z dobrym składem
Ekologiczna czekolada kokosowa zawdzięcza swój wyjątkowy smak wysokiej zawartości kakao (minimum 50%) i proszku kokosowego (ponad 10%). Czekolada nie zawiera sztucznych aromatów i polepszaczy smaku, dlatego przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom. Warto wspomnieć także o wartościach odżywczych: proszek kokosowy i kakao dostarczają organizmowi witaminy i minerały.
Ekologiczne, wegańskie czekolady mają prosty i naturalny skład, dlatego są polecane wszystkim miłośnikom słodyczy. To zdrowsza alternatywa, po którą chętnie sięgają osoby odżywiające się świadomie i zdrowo.
Słodka przekąska bez glutenu
Ekologiczna czekolada kokosowa z cukrem trzcinowym (80 g)
Starannie dobrane składniki z upraw ekologicznych
Wysoka zawartość kakao i ekstraktu z kokosa
Bez glutenu, oleju palmowego i składników odzwierzęcych
Cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, proszek kokosowy*(10,2%), napój ryżowy w proszku*(ryż*, bezglutenowy błonnik owsiany*, olej słonecznikowy*, sól), emulgator: lecytyna słonecznikowa*
*Surowce pochodzące z upraw ekologicznych
Masa kakaowa min. 50%