Ekologiczna czekolada pomarańczowa — eksplozja owocowej słodyczy
Ekologiczna czekolada pomarańczowa z wegańskim, bezglutenowym składem zachwyca smakiem czekolady przełamanej owocową nutą. To aromatyczna, niezwykle smaczna kompozycja stworzona z naturalnych składników pochodzących z ekologicznych upraw.
Słodka, wegańska czekolada pomarańczowa ma prosty skład bez GMO, sztucznych barwników, oleju palmowego i glutenu. Dzięki temu jest zdrowszym zamiennikiem tradycyjnych słodyczy. Co istotne, przekąska wyróżnia się wysoką zawartością kakao (minimum 50%), które dostarcza cennych składników, jak witaminy z grupy B, magnez, czy potas. Czekolada pomarańczowa eko zawiera także błonnik wspomagający pracę układu trawiennego.
Wegańska czekolada pomarańczowa z cukrem trzcinowym. Nie zawiera białego cukru. Zastąpiono go korzystniejszym dla zdrowia cukrem trzcinowym. Nierafinowany cukier trzcinowy ma niższą kaloryczność i zawiera składniki odżywcze, między innymi żelazo, potas i wapń.
Wegańskie słodycze bez oleju palmowego to przekąski idealne dla osób praktykujących świadome odżywianie. Ekologiczna czekolada pomarańczowa jest bezpieczna dla organizmu, a do tego wspaniale smakuje.
Słodka przekąska bez sztucznych dodatków
Ekologiczna czekolada pomarańczowa słodzona cukrem trzcinowym (80 g)
Naturalny skład i komponenty z ekologicznych upraw
Polecana weganom i osobom z nietolerancją lub uczuleniem na gluten
Nie zawiera GMO, sztucznych barwników, glutenu i oleju palmowego,
Cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, proszek kokosowy*, napój ryżowy w proszku*(ryż*, bezglutenowy błonnik owsiany*, olej słonecznikowy*, sól), koncentrat soku poma-rańczowego w proszku*(1,5%), emulgator: lecytyna słonecznikowa*, naturalny aromat pomarańczowy
*Surowce pochodzące z upraw ekologicznych
Masa kakaowa min. 50%